Kategoriler

Pamukovahaber

Pamukova Meyve Sebze Üreticileri Birliği Hal Kuruyor

Karapınar köyü yakınlarında, D-650 karayolu kenarında inşa edilmesi planlanan halde çiftçiler ürünlerini doğrudan pazarlama imkanı bulacak. 16 bin metrekarelik alanda inşa edilecek halde 40 iş yerinin yanında, soğuk hava depoları da bulunacak.

Birlik Başkanı İbrahim Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halin sadece Pamukovalı üreticilere değil, Bilecik, Kocaeli, Düzce ve Bolu illerine de hizmet edeceğini bildirdi.

İlçe Tarım Müdürlüğünün desteğiyle birliği kurduklarını anımsatan Erol, '250 üyemiz bir araya gelerek görev bölümü yaptılar ve beni de birlik başkanı seçtiler. Uzun yıllardır üreticinin özlemini çektiği serbest piyasa şartlarında, ürünlerini gerçek değerine satabilme beklentileri bundan sonra bitecek. Üreticimiz mallarını iki adım yanlarında olan hale getirip satabilecekler. Yıllardır uzak hallere mal gönderip parasının peşinde koşan ve mağdur olan çiftçimiz bundan sonra rahat edecek' dedi.

Halin alıcılara da büyük kolaylıklar sağlayacağına işaret eden Erol, 'Çevre illerden mal almak için gelenler artık tarla tarla dolaşıp mal aramayacak. Halimize gelip istedikleri çeşit ve cinste ürünü halden alabilecekler. Birlik olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Bölgemize yatırım yapanlara yardımcı olacağız. Yeter ki buraya gelip yatırım yapsınlar' diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

vahdet 13 Yıl Önce

Önayak olan kişileri özellkkle İbrahim Abi'yi tebrik ediyorum.Düşünsenize, Eski havaalanı kargo uçaklarla avrupa'ya hergün sebze taşıyor.Buardaki sebze hali'nden Bilecik, iznik, Pamukova,Geyve,Taraklı çiftçilerinin ürünleri aynı gün Avrupa'ya taşınıyor.Ancak tarım müdürlüğğünün ve ziiraat odasının vizyonu yok. Çiftçiler modern budama tekniğini bilmiyorlar, zararlı ilaçların kullanımı tüm hızıyla sürüyor.Geleneksel ürünlerden vazgeçip alternatif ürünler özendirilmiyor. İbrahim Abi'nin tahminimce 500 dönümden fazla arazisi var. Pamukova Ovasının tek çiftçisi odur. Çünkü Avrupa ülkelerinde 400 dönümden az toprağı olanlara çiftçilik belgesi verilmez.Amatör-hobi çiftçi muamelesi görür.teşvik ve indirim almadığı gibi özel tüketim vergisi uygulanır. Bizdeise 3 dönüm tarlası olan da çiftçilik yapıyor:)) Bari örtü altı tarım geliştirilse. O da yok. bilimadamları diyor ki: 60 dönüm meyve bahçesi = 1000 metrekare sera. Kesinlikle desteklenmeli bu girişim. Ardından da modern seracılık ve organik

vahdet 13 Yıl Önce

modern seracılık ve organik tarım için çiftçiler özendirilmelidri. Ben altıniçlek (yer kirazı ) ürettim. Kilosunu 25 tl'den pazarladım. Hatta Fransa ve Almanya için ihracat bağlantıları bişle kurdum. Ama aranan şartlar şu: 28 tonluj frigofirig konteyner doldurmak gerkiyor. Ve düzenli olarak gönderilmesi gerkiyor. Altınçilek Avrupa'da 12 ay tüüketilen bir ürün. Avrupa'da yetişmediği mevsimlerde şili'den ve paraguay'dan Yeni Zelanda'dan uçakla almanya'ya taşınıyor. 1 ton altınçilek: 20.000 tl.2 dönüm yerden elde ediliyor. Ama iç pazar tüketemiyor:)) markette kilosu 100 tl:)) BU tür girişmlerin ardından ya gemlik limanına ya da havaalanına ihtiyaç var. Geleceğği göremezsek 20 yıl sonra yok olacağız. 20 dönüm kabak-karnıbahar ekileceğine ihraç edilebilecek ürün yetiştirilmelidir. Bu anlamda Tarım Mürüdlüğü ,Kaymakamlık, Zİraat Odası ve köylerin halkına hizmet için seçilmiş muhtarlarına duyrulur... İl genel meclisi üyelerine gerek yok. Onlar insanların çaresizliğinden geçinir(

vahdet 13 Yıl Önce

Önceki yorumlar yayınlandıktan sonra bir dosttan öğrendiğim bilgiyle meclis üyelerini haksız yere eleştirdiğimi farkettim. Bütün meclis üyelerinin katkıları olduğunu güvenilir bir dosttan öğrendim. Sitem etmemin sebebi çiftçilerin mağduriyetinden kaynaklanmış ve şimdiye kadar bu projelerin hayata geçmemesinden dolayı yazmıştım. Bu kuruluşun her aşamasında katkı sunan kurum kuruluş ve kişlerden Allah razı olsun diyerek ilgililerden özür diliyorum.

ali 13 Yıl Önce

YILLARDIR ÖZLENEN HAL VE BİRLİK SONUNDA GERÇEKLEŞTİ.. DERLERDİ MANAVLAR BİR ARAYA GELMEZ ORTAK İŞ YAPAMAZLAR İŞTE OLDU...TABİ DAR DÜŞÜNCELİ İNSANLAR ÇIKACAK ELEŞTİRCEK ... AMA AKLIN YOLU BİR VE BİRLİK OLMAK PAMUKOVA ANTALYA GİBİ MERKEZ OLABİLİR YETERKİ SAĞLAM ADIMLARLA BERABER OLMAK....PAMUKOVAYA HAYIRLI OLSUN

pamukovalı yım 13 Yıl Önce

arkadaşlar yaptığınız iş için sizi tebrik ediyorum gerçekten böyle bir yere ihtiyaç vardı.yeriniz ve konumunuz çok güzel ama alt yapınız çok kötü dükkan lar nerede ?soğuk hava nerede?kahve ve kantar istanbuldan birine verilmiş.birisi yazmış ihracat yapacakmış uçak kaldıracakmış.sen önce hali dörtdörtlük açta ondan sonra adam gibi malını işle ve anbar ihtiyacını gider.çiftçinin malına pazr bul malına kalitesine göre fiyatı belirle bak ozaman neler oluyor gör.sizlere başarılar dilerim.

Daha Fazla Haber
Son Dakika
170 Kez Görüntülendi.
Pamukova'da Öğrenci Otobüsü Devrildi. Kaza ucuz atlatıldı.
Özel Haber
89 Kez Görüntülendi.
Pamukova’da 23 Nisan 104 yılında coşkuyla kutlandı
Son Dakika
477 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler, Yılmaz İri ve Önder Bilaloğlu son mitinglerini yaptılar.
Son Dakika
231 Kez Görüntülendi.
Pamukova 'da Seçim konuşmaları için alanlar hazır kuralar çekildi.
Siyaset
163 Kez Görüntülendi.
CHP Tam kadro Sakarya Meydanlarında
Son Dakika
201 Kez Görüntülendi.
Ağaçlar Yosun Tehdidi altında.
Siyaset
338 Kez Görüntülendi.
AK Parti Pamukova Belediye Başkan ve Meclis üyelerini tanıttı.
Siyaset
221 Kez Görüntülendi.
Ahmet Şen: ‘Biz kazanacağız’ dedi.
Siyaset
266 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler “Bu defa Pamukova kazanacak” dedi.
Spor
337 Kez Görüntülendi.
Akhisar Anadolu Lisesi öğrencileri satranç Turnuvasında 2. Oldular.