banner392

AKP Pamukova’yı pas geçti.

Cumartesi günü Sakarya da yapılan Ak Parti Temayül yoklamasında daha önce milletvekilliği için müracaat eden 54 aday arasında Pamukova’lı iki aday adayı da vardı. Ancak bu adaylar oy kullanan partililerden yeterli oy alamadılar.
 
Pamukova’lı olan İstanbul Enerji A.Ş Genel müdürü olan Adnan Çelik ile Daha önce AKP den Pamukova Belediye Meclis Üyesi olan Rizvan Çam’ın aldıkları toplam oy 204+96=300
 
Temayül yoklamasında daha önce AKP’nin il başkanlığını da yapmış olan Avukat Ali İhsan Yavuz 1300 oy alarak Sakarya Milletvekilliği adaylığı konusunda birinci sıraya oturdu.
 
İkinci aday ise Çay-Kur Genel müdürlüğünden istifa ederek aday adayı olmuş Geyve çengel köyü doğumlu Ekrem Yüce oldu. Yüce oylamada 880 oy aldı.
 
Peki!  Pamukova’lı aday adayları Adnan Çelik ile Rizvan Çam AKP’li delegeler den neden yeterli oy alamadılar?
 
1.Senaryo: Hükümet Sakarya’yı bölgesel olarak düşündüğü için Güney bölgesinde Geyve’yi merkez olarak gördüğünden Ekrem Yüce’ye seçtirmeyi düşündüğü için ona daha önce kırmızı ışık yaktı. Geyve, Taraklı, Pamukova üçgeninde seçilmesi gereken adayın da Geyve doğumlu olan bir aday olması gerektiğinden Ekrem Yüce’nin aday yapılması konusunda karar verdi.
 
(Bu senaryoyu destekleyen daha önce birçok çalışma yapıldı.
a)    Geyve’yi temsil eden Şaban Dişli son aylarda önemli yatırımları Geyve ye yönlendirdi. Geyve ye ikinci bir yol, Pamukova’dan Geyve’ye taşınan Telekom şube müdürlüğü, Sedaş, 112, Emniyet Pasaport Şubesi, Bağ-kur mağdurlarının Geyve de işlemlerinin yaptırmaları konusu. Doğal-gaz’ın Geyve’de başlatılması gibi projelerde Dişli’nin desteği olduğu sanılmakta.
b)    Bir ay önce Yüce’nin annesi vefatı gününde devlet ekranı ordaydı. Bu görüntü ise Yüce ye devlet desteği olduğu yönünde öngörüleri ortaya koydu.
 
2. Senaryo: Pamukova 40 yıldır milletvekili çıkaramıyor. Güney bölgesi düşünüldüğünde Pamukova tek kalıyor. Pamukova’nın genel oy oranı 18 bin, ancak Geyve ile Taraklı-Alifuatpaşa birlikte hareket ettiği için onların oy toplamı Pamukova’dan daha fazla görülmekte. Böyle olunca Geyve’yi darıltmak oylara zarar verir.
 
3.Senaryo: Pamukova Ak Parti teşkilatı ile bazı AKP’liler arasında gizli bir savaş var. O zaman Geyve’nin adayının daha mantıklı olduğu konusu.
 
4.Senaryo: Geyve, Taraklı, Pamukova, Alifuatpaşa delegeleri bir araya gelip Geyve doğumlu Ekrem Yüce ile Pamukova doğumlu Adnan Çelik üzerinde anlaştılar. Ancak sandıkta Geyve, Taraklı, Alifuatpaşa yan kırdı. Bu senaryo daha çok kulislerde konuşuluyor.
 
Sonuç olarak 40 yıl sonra yine Pamukova Milletvekili çıkarmada imtihanı kaybetti. Bakalım diğer partilerin Pamukova adayı konusundaki adayı bekleniyor. CHP, MHP Pamukova’dan aday çıkarabilecek mi?
 
AKP Pamukova’yı pas geçti. Diğer partilerin Pamukova konusunda alacağı karar
Merakla bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
VEYSELSAKA
VEYSELSAKA - 13 yıl Önce

mehmet yazına 307 tıklama var sadece pamukovanın penceresi az gelir internet cağındadünyadan evrendengenele geneldeen yerele gelmek gerekiyor akp pamuk ovayı pas gectiyse pamukovalılarda efden pufden şeylerle uğraşacaklarına 12-haziran sarı kart ve akp yi pas gecsinler başka daha geniş prespektifli yazılarını bekliyorum gazete patronu yazarı olarak pamukovanın politik belirleyiçisi sen ol birilerinin takipcisi olma duygusal mehmet yavuz gündemi belirle

selahattin çırak
selahattin çırak - 13 yıl Önce

YANILMIYORSAM CHP SAKARYA MİLLETVEKİLİNİ BELİRLERKEN
PAMUKOVADAN MİLLETVEKİLİ ADAY GÖSTERDİ.
SEÇİM SONUÇLARINI ÇOK MERAK EDİYORUM İLÇEDEKİ OYLAR KİME GİDECEK
GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ İNSANLARI ALLAH İLE KANDIRIRLAR
CHP NİN ADAYI BAYAN O CAMİNİN AVLUSUNDA GÖRÜLEMEZ
MÜSLİMAN BİR BAŞBAKANIMIZ VAR KÜRDİSTAN BAYRAĞI ALTINDA KONUŞMA YAPMAKTAN ÇEKİNMEZ ÇÜNKÜ BOP UN BAŞKANIDIR

veyselsaka
veyselsaka - 13 yıl Önce

sayın yavuz sayın patronum güzel yazmışsında geyve pamuk ova celişkisi nereye kadr şaban dişli hep geyveyle ilgileniyor pamuk ovaya la üvey evlat muamelwesi yapıyorlarsa pamuk ovalılarda secimlerde akp ye oy vermeyerek cevap vermeleri lazım sonuclara baktığımızda pamuk ovalılar akp her zaman cok oy vermişlerköylüyü yok eden esnafı borc batağında debelenen memurunu yüzde dört veren emekliye hiç vermeyen hükümet hiç vermeden cok oy alıyor tepkinizi oya cevirin cevir mehmet cevir gaz yanmasın padişahımız duymasın internet cağında duyulmayan bir şey kalmaz hükümet libyada teskere gecti teskere savaştır savaşa hayır libya halkı yanlız değildir evet mehmet pamukovalılar akp ye oy vermeye devam etsinler pamuk ovalılara soruyorum akp li adayların içinde bir tane ciftci varmı bir tane esnaf varmı bir tane işçi varmı