banner392

AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM…

Türkiye bir deprem ülkesi. Bu sebeple pazar günü yine Van’da bir depremle yüzleştik.
Yıkılan binalar, enkaz altında kalan insanlar, toz, toprak ve gözyaşı…
Gözle görülen bir şey var ki; 17 Ağustos 1999’a göre çok daha hazırlıklıyız. Ancak bunun yeterli olduğunu söylemek yanlış olur.
Şehirlerimiz, kasabalarımız ve köylerimiz maalesef ne depreme ne de çağdaş imar ve inşa hareketlerine göre yapılmış. Doğrusunu yapmaya da mecalimiz yok.
Bu bize Türkiye’nin kaynaklarının boşa kullanıldığını gösteriyor. Cumhuriyet döneminde Türk insanın hayaline ve aklına gelmeyecek işler başarılmasına rağmen henüz istediğimiz sonucu alamadığımızı görüyoruz.
Her Türk vatandaşı, Türkiye’nin ortak zenginliğinin niye boşa kullanıldığını sorgulamalıdır. Yoksa Türkiye Allah vergisi zenginliklerini iyi kullanabilmiş olsaydı, Van depreminde olduğu gibi kolayca yıkılmaz ve canlarını kaybetmezdi.
Türkiye’nin son 30 yılda bölücü terörü önlemek için harcadığı paranın 450 milyar dolar olduğu söyleniyor. Biz böyle bir parayı şehirlerimizin, depreme dayanıklı imarı ve inşası için harcasaydık, kaybedeceğimiz can sayısının bugünkünden az olacağı muhakkaktır.
Türk Milletinin ve Türkiye’nin düşmanları; insanımızın zenginliğini kullanmasını, mutlu ve huzurlu olmasını, günümüzün teknolojisine uygun yaşamasını ve illaki güçlü olmasını asla istememektir. Bu açıdan bakınca PKK’nın üstlendiği rol çok daha iyi anlaşılmaktadır.
PKK sözde kurtuluşuna önderlik yaptığı insanların, iyi yaşamasına, eğitimine, sağlığına engel olmaktadır. Van’daki deprem bu gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. Eğer parayı insanımızın mutluluğuna ayırabilseydik her şey çok farklı olurdu.
Şimdi üzerimize düşen yaraların sarılmasıdır. Atatürk’ün “Cumhuriyeti kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” veciz sözünden yola çıkarak Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olan Van, Erciş, Bitlis ve diğer mahallerde meskun kardeşlerimizin yardımına koşmalıyız.
Büyük Türk Milleti; Allah’ın izniyle hiçbir kimseye müdahana etmeden bu işin altından kalkacak güç ve kudrettir. Elhamdülillah kimseninde yardımına ihtiyacımız yoktur. Somaliye, Afganistana, Pakistana, Afrikaya, ve yardım eli dünyanın dört bir köşesine uzanan Türk Milleti, elbette kendi memleketine ve insanına cebindeki son kuruşa kadar sahip çıkacaktır.
Ancak Van depremi bize tefekkür etmek içinde bir neden ve fırsat olmalıdır. Vatanımızın karşı karşıya olduğu sorunların, emperyalist küresel güçlerce suni olarak çıkartılmış sorunlar olduğunu görmek ve bu yeni haçlı saldırılarına karşı hep birlikte durmak gerektiğini vakit çok geç olmadan anlamalıyız. Çünkü Türk Milletinin karşısındaki güçler, Prof. Dr. Timur Kuran’ın kapitülasyonlar için söylediği “modernleşmenin itici gücü olmuş bir sistem” örneğinde olduğu gibi kötü lokmayı iyi bir kılıfta bize yutturmaya devam eder.
Bunlardan dolayıdır ki; Türk Milleti olarak güzel yaşamak ve mutlu olmak istiyorsak aklımızı başımıza almalı ve nerede yanlış yapıyorsak tefekkür etmeliyiz. Van’da kaybettiğimiz kardeşlerimiz, yaralılarımız ve enkaz aslında bize çok şey anlatıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.