banner392

ABD Geçim yolunu bulmuş

Dün akşam AA tarafından basına düşen “ABD, Suriye lideri Beşer Esad ve yakınlarının mal varlığını dondurdu” haberinden sonra artık yüzde yüz emin oldum ki. Dünyanın süper gücü kendini demokrasi havarisi sayan ABD gerçekten geçinmenin yolunu bulmuş.
Nasıl mı?
 
İşte cevabı önce bazı ülke liderleri ile çok sıkı fıkı dost oluyor sonra da bir bakıyorsunuz. O ülkenin önce demokrasi ile yötetilmediği konsunda tüm dünyayı ikna ediyor. Ülkede muhalefeti desteklemeye başlıyor. Birazda yanına destekçi ülkeler buluyor. Sonra o devletin başındaki kişilerin paralarına el koyuyor.
 
Yıllardır bu çark böyle devam ediyor.
Şöyle Irak lideri Saddam’a kadar uzanıp bu güne doğru gelmeye çalışalım.
 
Irak lideri Saddam Hüseyin yıllar önce ABD nin dostu bir liderdi. İran-Irak savaşı başladığı zaman ABD Irak’a destek verdi. İran-Irak savaşı yıllarca sürdü. İki ülke savaş yüzünden perişan oldular. Savaş bittikten sonra Irak lideri Saddam’la ABD nin arası bozulmaya başladı.
Gel zaman git zaman Başta ABD olmak üzere Irak’a savaş açıldı. Milyonlarca insan hayatını kaybetti. Ancak Saddam’ın Yurt dışında milyar dolarları nereye gitti hala açıklanmadı.
 
Mısır ABD nin dostuydu. Daha dün Hüsnü Mubarek alaşağı edildi. Yurt dışında 55 milyar doları olduğu söyleniyordu. Paralarına el konuldu.
 
Tunus lideri aynı şekilde.
Libya lideri Kaddafi nin ise yurt dışında halkından kaçırdığı 70 milyar doları olduğu söylendi. Çocuklarının da paralarına el kondu.
 
Benzer birçok ülke liderlerinin paralarına el konuyor. Gerçi burada kendi halkına vermeyip dış ülkelere paralarını kaçıran ve (o sanki sırdaş hesap denen meşhur İsviçre bankaları da dahil) sonra bu hesaplara el konulmasında yardımcı olmuyor mu. Hemde bal gibi oluyor.
 
Peki bu tür liderlerin diktatör olduklarını ABD bilmiyor mu da onlarla önce dost olup, sonra paralarına el koyuyor.
 
Ya da bu tür diktatörler paralarını ABD dışında başka ülkelere Çin gibi, Hindistan gibi kaçıramıyor mu.
 
Burda dönen bir düzen var. ABD önce liderleri destekleyip sonra kendi halklaranı soyan diktatörlerin paralarını biriktirmelerini mi bekliyor.
 
Yakın bir zamanda Alifuatpaşa ya gelen Sayın Yurt Partisi Lideri Saadettin Tantan basın açaklaması yapmıştı. Tantan iddia etti. “ABD de PKK nın 30 milyar doları var” dedi.
 
Ancak bir hafta önce ABD Pkk nın bir kısım parasına el koyduğunu açıkladı bile.
 
Artık ben eminim ki ABD geçim yolunu bulmuş. Bakalın yakında paralarına el konulacak daha sonrada ipe çekilicek hangi liderler olacak ömrümüz olursa göreceğiz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.