banner392

Pamukova ya Getirilen Atıklar Getirildikleri yere gönderilmeye başladı.

Mekece Yakınlarına atılan katı atıklar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Pamukova ekipleri Bilecik ekipleri Güvenlik Güçleri ve Zabıta ekipleri birlikte yaptıkları koordineli operasyonlarda çöpleri atan çok sayıda araç tespiti yaptılar ve izinsiz atıklara karşı büyük cezalar kesildi. Ayrıca atıkları getirildikleri yere gönderme çalışmaları başlatıldı.

 Yaklaşık 1 ay önce Mekece Mahallesi yakınlarında daha çok Hızlı Tren Kazası olan bölgeye İl Dışından getirilen çok çeşitli katı atık türüne karşı duyarlı vatandaşların şikayetleri üzerine hareke geçen Sakarya ve Bilecik ekipleri çok sayıda bölge dışından getirilen atıkları taşıyan araç yakaladılar.

Genellikle sabah erken saatlerde İstanbul ve Gebze, Kocaeli bölgelerinden gelen ağır tonajlı kamyonlarla getirilen atıkları boşaltan kamyonların giderken de kum götürdükleri tespit edildi.

Tespitleri yapılar araçların üzerlerinde yazan firma isimleri ve plaklarından yola çıkılarak atıkların nereden geldiği tespitleri yapıldı.

Gebze bölgesinden D.T isimli bir inşaat firması tarafından çok miktarda katı atık getirildiği, Bilecik bölgesine de atılan aynı firma atıklarından dolayı Bilecik güvenlik güçleri tarafından cezalar kesildiği öğrenildi.

Pamukova bölgesindeki atıkların atılmasına karşı ise tepki gösteren çevreye duyarlı vatandaşların gösterdikleri tepkiler ise Ulusal Kanal haberlerine de konu olmuştu,

Ulusal Kanal da verimli topraklara sahip Pamukova Ovasının atılan çöpler yüzünden tehtid altında olduğuna dikkat çekilmişti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Pamukova Belediyesi Zabıta ekipleri operasyonlarını dahada sıklaştırmış ve gece gündüz bölgeyi gözlem altına almışlar ve çok sayıda tespit edilen araca ceza kesildikten sonra dün da Hızlı Tren kazası olduğu Sakarya / Bilecik sınırları yakınlarındaki atıklar getirildikleri bölgelere getiren firmaların araçları ile gönderilmeye başlandı.

Alınan bilgiye göre çok miktarda atılmış olan bölgeyi tehdit eden çöplerin kaldırılması ve bir daha atılmaması için dahada sıkı denetim ve kontroller yapılacak.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ATILAN ÇÖPLERE KARŞI TEPKİ GÖSTEREN VATANDAŞLAR. YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRMIŞLARDI. 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 12:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER