banner392

Balkan Türkleri Yöneticileri Sakarya da Buluştular.

Türkiye de 200 dernek, 9 federason ve 1 konfederasyon ile büyük sivil toplum örgütü olan Balkan Türkleri Konfederasyon ve Federasyonlarının Sakarya'daki toplantısına ev sahipliğini Sakarya Dış Türkler Federasyonu Başkanı Burhanettin Çalışkan ve bağlı dernekler Eskiyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Öz Kosovalılar Derneği başkan ve yöneticileri de katıldılar.

Balkan Türkleri Yöneticileri Sakarya da Buluştular.

 İL DIŞINDAN GELEN YÖNETİCİLER.

Sakarya da 17-18-19 Subat tarihlerinde yapılması planlanan Balkan Türkleri toplantısına Balkan Türkleri Konfederasyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Başkan Yardımcısı Şaban Koludra, Eskişehir Federasyon Başkanı Av. Zihni Çalışkan, Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyon Başkanı Recep Demir, Ege Balkan Türkleri Federasyonu başkanı Hüseyin Kocaman. Öz Kosavalılar Dernek ve Sakarya Dış Türleri federasyon üyesi Abdullah Demir, Yine Dış Türkler Federasyon üyesi Eskiyaylalılar Yarrdımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz,  Sakarya Ba-Göç Dernek Başkanı Erdinç Bilaloğlu, Yine Konfederasyon yönetim kurulu başkan yardımcısı, Ferizli Belediye Başkanı Naci Kıral, Öz Kosovalılar Derneği yönetim Kurulu Üyesi Enver Bayraktar, Öz. Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Sezgin Sütiçer.  Balkan Dernekleri Bal-Göç kurucu Bakanı Besim Boncuk. Katıldılar.

Balkan Dernekleri Konfederasyon ve Federaslonların toplantısı Cuma günü Sakarya da Sen Otel toplantı salonunda başladı. 3 günlük program içinde Cuma günü Sakarya valisi Hüseyin Avni Coş programı yoğun diye Balkan Dernekleri temsilcilerine gün ayıramazken, Yine Kendisi de Rumeli kökenli aileden olan Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da gerekçe göstererek dernek yöneticilerini kabul etmedi. Serdivan Belediye başkanı Alemdar ise son anda daveti geri çevirdi.

Basın toplantısında Balkan Dernekleri Koonfedarsyon Genel Başkan Zürfettin Hacıoğlu Vali Coş ve Zeki Toçoğlu’nun ve daha küçük topluluklara ziyaret için geniş yer verdiğini ancak Sakarya’nın yaşayan nüfusun önemli bir bölmünün Balkan kökenli vatandaşların oluşturduğunu, Balkan Türkleri Konfederasyon ve federasyon yöneticilerine zaman ayıramamalarına bir anlam veremediklerini söyledi.

BALKAN TÜRKLERİ SAKARYA DA

Sakarya da Balkan Türkleri Federasyonunu Kuran Adnan Uyumaz yeri ziyaret edildi.

Sakarya da Balkan ve Rumeli Dernekleri ni bir çatı altına toplama için çalıyan eski Adapazarı Soförer ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz tarafından yeni binası yapılan ve Sakarya Otomobilciler Odası başkan ve çalışanları onun anısına ziyaret edildi. Odanın yeni başkanı ve aynı zamanda Balkan Türkleri üyesi de olan

Başkan Ş. Ferudun Cambaz misafirleri kapıda karşıladı. Balkan Dernekleri yöneticileri Başkan Cambaz’a Teşekkür plaketi verdiler. Bir süre başkanlar sohbet edip bilgiler aldılar ve daha sonra Odadan ayrıldılar.

Balkan Türkleri Sakarya toplantıları programında olan Balkan Türklerinin yoğunlukta yaşadığı Ferizli de incelemelerde bulunuldu. Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve başkan yardımcıları Naci Kıral Balkan Türkleri yöneticileri en sıcak karşılayan yöneticiler oldular.

Yine Sakarya da Balkan Türkleri çalıştayını duyan Sakarya Şoförler Odası başkan ve yöneticileri Sakarya ya gelen Balkan Türkleri yöneticelerine en sıcak ilgi gösteren yöneticiler oldular.  Yine Sakarya da adı en önlerde olan SEN OTEL Balkan Türklerinin Sakarya çalıştayına il dışından gelen yöneticelerine kapılarını sonuna kadar açtı.  3 gün boyunca misafirleri ağırladı.

Balkan Türkleri Konfederasyon ve Federasyonlarının Sakarya çalıştayı sırasında İzmir, Eskişehir, Bursa gibi yerler den gelen yöneticilere Sakarya turu yaptırıldı. Sakarya’nın son yıllarda hızla gelişen ve gölü ile de göz dolduran Sapanca ilçesi gezildi.

Cumartesi günü Sapanca ya yapılan gezide Görevine Sakarya da Kaymakam olarak başlayan ve daha sonra da Edirne de valilik yapan emekli olduktan sonra Sapanca ya yerleşen Balkan Türklerinin yakın dostları olan Emekli vali Hasan Durucan Sapanca da Balkan Türkleri yöneticilerini ağırladı.

Sapanca da Balkan Türkleri Konfederasyon ve Federasyon dernekleri yöneticilerini dostu Mustafa Bilgin in malikinde ağırlayan emekli vali Duracan tanıdık Balkan Türkleri yöneticileri ile bir süre sohbet ettiler. Misafirlerine çay ve aperatif yiyecekler ikramında bulunan Mustafa Bilginer ve Vali Durucan ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekildiler. Doğal ortamda yapılan ziyaret ve sohbetlerden sonra Sapanca’dan ayrılan Balkan Türkleri yöneticileri kaldıkları otele döndüler.

BALKAN DERNEKLERİ BALGÖÇ ARTIK YENİ BİNASINA KAVUŞACAK.

Sakarya da ilk kurulan BAL-GÖÇ (Balkan Göçmenleri Derneği) için Beşköprü de yeni tüzel kişiliğe ait olan yeri 3 katlı dernek binası yapımı yerinde incelendi.  Dernek binasının yapılacağı yere birlikte giden Konfederasyon, Federasyon yöneticilerini götüren Sakarya Dış Türkler Akraba Toplulukları Federasyon başkanı Burhanettin Çalışkan ve Konfederasyon yardımcısı Şaban Koludra BAL-GÖÇ Sakarya başkanı Erdinç Bilaloğlu ve mahalledeki vatandaşlar yeni dernek binasının çalışması başlatılan yerde Yine ilk Bal-göç kurucusu ve yerin planını ve projesini yapan Mimar Besim Boncuk tan bilgiler aldılar.

Bal-Göç tarafından Beş Köprü mahallesi Göçmen Evleri Plevne caddesi üzerinde yapılmaya başlayan temeli atılan dernek binasının yerin de incelemelerde bulunan

Genel Başkan Hacıoğlu Balkan Derneklerine destek olan yetkililere teşekkür etti ve Bal-Göç ün yeni yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Balkan Türkleri Konfederasyonu ve federasyonlarınınToplantısının bir sonraki adresinin Bursa olacağı açıklandı.

SAKARYA GEZİSİNDEN GÖRÜNTÜLER (görmek için altaki videoya tıklayın) 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 22:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER