banner392

Roma Mezarlıkları üstüne cami ve kuran kursu yapımı başladı.

Pamukova da 6 ay önce Yukarı Mezarlıkla sınır alanda cami yapımı çalışmaları sırasında mezarlar çıkmış bunun üzerine cami çalışmaları durdurulmuştu. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonunda M.Ö (Milattan Önce) kurulmuş Roma dönemine ait olduğu tespit edilen mezarlık ta 6 ay sonra cami ve yanına birde Kuran Kursu yapımı başlatıldı.

Roma Mezarlıkları üstüne cami ve kuran kursu yapımı başladı.
 Bahçelievler İmam-ı Azam Camisi ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapıldığı açıklanan inşaat bildiri tabelasında yardım yapmak isteyenler için banka hesap numaraları ve destek olmak isteyenler için yardım hesapları da verildi.

Pamukova geçmişinde önemli bir tarih olan Mezarlığın Bizans İmparatorluğundan önce kurulmuş olan ve tarihte Romus ve Romülüs kardeşlerin ülkesi olarak ta bildiğimiz Romalıların Pamukova da yaşamış oldukları çıkan mezarlar dan da anlaşılmıştı.

Ne tesadüftür ki Pamukova'nın ilk adının Akhisar olarak bilinen en eski tarihinde ölüleri in Romalıların yanında kurdukları mezarlardan da anlaşılıyor.

Yukarı mezarlık denen mezarlıkta yatan Pamukovalıların ataları ile yan yana yatan Romalılar bundan sonra aralarından cami ve üstlerinden de kuran kursu olacak.

Pamukova da yeni açılan bölge olan Eskiyayla Mahallesi yanında yeni kurulan birde okul var. Yeni okulda Pamukovalıların mezarları kuzeyinde, Romalıların mezarlarına komşu ve Babam Sultan denen ermiş kişinin komşuları olacak yeni okulun da Anadolu lisesi olacağı söyleniyor.

Pamukova da yeni oluşan okul, camı, kuran kursu ve yanında şimdi yeni bir çarşı olabilir. Belkide araba garajları ile onun yakınında ki Babam Sultan türbesi ve Babam Sultan etkinleri daha da bir coşku içinde yapılır.




















Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2017, 00:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER