banner392

Arılar Çalışmaya başladı.

Pamukova da Bal Arıları harıl harı çalışmaya başladı. Havaların ısınması sonucu çiçeklerde oluşan polenleri toplayan arılar yavru dönemine geçtiler.

Arılar Çalışmaya başladı.
Baharla birlikte doğda yeşeren otlardan yiyecekler olması daha çok bal arılarını  
harekete geçiriyor. Bal Arıları ilk baharla birlikte çok yoğun bir çalışma temposuna giriyorlar. Çalışan arıların ömürleride 60 gün olduğu için kısa sürede (işçi arılar) birçok görevi öğrenip yerine eksiksiz getiriyor. İşçi arılar ilk baharda eksilen koloninisi tamamlamak için yeni doğum yapan Beyi (Ana Arıyı) besliyor, bakıyor ve ana arı (ortalama günde 2 ile 30 bin dolayında yavru yapıyor) kovanın beyni durumunda olduğu için İşçi arılar onu arı sütü ile besliyor. (ana arı ömrü 7 yıl kadar olabiliyor) ana arı eğer beklenen yavruyu yapmaza işçi arılar koloninin geleceği için gerekirse onu öldürebiliyor. Ya da kovandan kovabiliyor, yeni ana arı lavrasını ondan koruyarak koloniye yeni lider yapıyor.

Pamukova da da Bal Arıcılığı önemli sayılayacak derecede yapılmakta. Arıcılık İnsan yaşamı içinde yaşamsal değerde olduğu artık kanıtlanmış durumda. Arılar olmasa insanlarında olamayacağı söylenmekte. İnsan yaşamı için doğada yetişen birçok ürünün döllenmesinde Arıların 1. Derecede rol aldığı biliniyor. Arılar ağaçtan ağaça, çiçekten çiçeğe gezerken ayaklarındakı tozları dağtıyor. Çiçeklere gelen tozlardan döllenme oluyor. Bu yüzden ürünlerin olmasında Arıların rolu oluyor. 













Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 10:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER